Sportloket

Iedereen heeft iets, naast school of dagbesteding, wat hij leuk vindt om te doen. Waar je je lekker kunt uitleven en plezier in hebt. Of dat nu zwemmen, judo of koken is. Ook als kinderen een beperking hebben of chronisch ziek zijn.

DKJ Sportloket

Een fijne hobby of sport laat kinderen groeien op sociaal en sportief niveau. Ze krijgen positieve impulsen en ze maken contact met anderen. Wij helpen kinderen en jongeren een vrijetijdsbesteding te vinden die bij hen past en waar ze blij van worden. Ook organiseren we verschillende activiteiten in Valkenburg.

Welke sport vindt uw kind leuk?

Samen met u en uw kind kijken we welke sport uw kind leuk vindt en wat er mogelijk is met de beperking of ziekte. En er is heel veel mogelijk!

Ook kijken we of een geschikte vereniging bij u in de buurt is. Wij gaan eventueel met u en uw kind mee naar de club en helpen als dat nodig is.

Wel sporten, maar geen geschikte vereniging in uw buurt?

Laat uw kind wekelijks deelnemen aan de naschoolse sport- en beweegactiviteiten zoals judo of zwemles. Dit kan via de omni-sportvereniging op locatie bij Adelante in Valkenburg a/d Geul.

Daarnaast organiseren we activiteiten met als doel het kennis te kunnen maken met verschillende sporten. Denk aan skiën, persluchtduiken, (rolstoel)basketbal, padel tennis, (rolstoel)tennis, Space Jump (trampolinespringen), dansen en Clip 'n Climb (klimmen).

Wat is judo?

Judo is een dynamische sport, waarbij je het hele lichaam traint. En judo is een fijne sport om de sterke bewegingsdrang van kinderen te uiten.
Je ontwikkelt kracht, souplesse, snelheid, coördinatie en evenwicht op een ontspannen manier.
Fysiek contact, de val breken en het voortbewegen op de grond zijn typisch voor judo. Dit doe je samen, waarbij je zowel de verantwoordelijkheid voor jezelf als voor de ander draagt.

Voor wie is judo geschikt?

Kinderen en jongeren vanaf 9 jaar met een lichamelijke, mentale en/of meervoudige beperking.
Zit uw zoon of dochter in een rolstoel en kan hij of zij zelfstandig transfers maken? Dan kan hij of zij meedoen.

Waar en wanneer zijn de judolessen?

In de gymzaal van Adelante in Valkenburg a/d Geul. Iedere vrijdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur (tijdens schoolweken).

Wie geeft de judotraining?

Gediplomeerde judoleraren van JC Nuth werken samen met professionals van Adelante speciaal onderwijs.

Hoe ziet het vrij zwemmen eruit?

Kinderen en jongeren met een lichamelijke, mentale en/of een meervoudige beperking kunnen vaak niet in een normaal zwembad terecht.

Bij Adelante kunnen ze met hun ouder, verzorger, oma of opa lekker komen zwemmen.

Leuke en eenvoudige opdrachten tijdens het zwemmen maken het zwemuurtje extra leuk. Voor de begeleiders is het fijn om samen te werken aan de opdrachten en het kind wordt uitgedaagd. Het zwemuurtje combineert plezier en werken aan de conditie.

Dit zwemuurtje kan ook een mooie opstap zijn voor de ‘echte’ zwemles.

Waar en wanneer is het vrij zwemmen?

In het zwembad van Adelante, Valkenburg a/d Geul.

Elke zaterdagochtend van 12.30 tot 13.30 uur (tijdens schoolweken).

Wat houdt de zwemles in?

Iedereen moet veilig kunnen zwemmen vinden wij.

Kinderen voor wie ‘gewone’ zwemles niet geschikt is, bieden wij zwemlessen ‘op maat’ aan. In deze lessen krijgen de kinderen intensieve en professionele begeleiding. We kijken naar de mogelijkheden die uw zoon of dochter heeft en passen daar de les op aan.

Wij streven ernaar dat elk kind tot een bepaald niveau van zwemveiligheid en zwemvaardigheid kan komen. Als het kan, krijgt uw kind op het einde één of meer diploma’s en/of brevetten.

Voor wie is de zwemles geschikt?

Kinderen vanaf 5½ jaar met een lichamelijke, mentale en of meervoudige beperking (vaak met leer en/of gedragsproblemen).

Waar en wanneer zijn de zwemlessen?

In het zwembad van Adelante in Valkenburg. Het water heeft een temperatuur van 31 graden Celsius.

De zwemlessen vinden plaats tijdens schoolweken.

  • Maandagmiddag van 15.45 tot 16.15 uur en van 16.15 tot 16.45 uur.
  • Woensdagmiddag van 13.00 tot 13.30 uur en van 13.30 tot 14.00 uur.
  • Zaterdagochtend van 09.00 tot 12.30 uur.

Wie geeft de zwemles?

Professionals van Adelante geven zwemles. Een zwemdocent begeleidt maximaal 2 kinderen.

Welke faciliteiten heeft het zwembad?

Het zwembad en de kleedlokalen hebben faciliteiten voor kinderen met een beperking zoals zwembadlift, badrolstoel en invalidentoilet.

Bij de zwemles hebben wij de hulp nodig van u als ouder of verzorger. Wij vragen u bijvoorbeeld uw kind te helpen met aan- en uitkleden.

Met eigen vervoer van en naar het zwembad

U moet zelf zorgen voor vervoer van en naar het zwembad.

Aanmelden

De revalidatiearts, de ambulante begeleider of het klassenteam van uw kind kan u doorverwijzen naar het Sportloket. U kunt ook zelf contact met ons opnemen als u geïnteresseerd bent of als u een intakegesprek wilt plannen. Bel 045 - 528 3088 of mail naar loketsvt@adelantegroep.nl

Locatie en contact