Handbiken bij Adelante

Adelante heeft handbiken omarmd als belangrijke sport, niet alleen voor haar cliënten, maar ook voor niet-cliënten. Adelante heeft alle activiteiten rondom handbiken gebundeld onder de naam 'Adelante on Wheels'. Deze vereniging omvat diverse activiteiten: een paracycling vereniging, de Adelante Challenge, de HandbikeBattle, de wielerbaan op locatie Adelante Hoensbroek en alle andere activiteiten op het gebied van handbiken.

Vereniging Adelante on Wheels

Wil je sporten om je conditie op peil te houden? Of heb je meer ambities en wil je voor Paralympisch goud gaan? Als je aangepast wilt wielrennen ben je welkom bij Adelante on Wheels. Adelante on Wheels is een vereniging voor paracycling (wielrennen voor mensen met een beperking). We hebben inmiddels enkele jaren ervaring met het trainen en begeleiden van handbikers uit de Euregio voor de HandbikeBattle. Deze ervaring willen we uitbreiden naar de andere drie paracycling disciplines: tricycling, cycling en tandemrijden.

Om de week is er op woensdag om 17.00 uur een training. In de wintermaanden trainen we binnen in de sporthal bij Adelante op de Tacx. In de lente- en zomermaanden gaan we, als het weer het toelaat, buiten in het mooie heuvellandschap van Zuid-Limburg trainen. Samen sporten is gezellig en stimuleert om je grenzen te verleggen. Door de samenwerking met Adelante krijgen leden ondersteuning van professionals. Belangstelling? Kijk voor meer informatie en lidmaatschap op www.adelanteonwheels.eu. Lees meer en bekijk de Facebookpagina van Adelante on Wheels.

De vereniging Adelante on Wheels bestaat sinds 2017. Adelante vond het oprichten van een vereniging van aangepast wielrennen essentieel voor het ontplooien van de lange termijn doelstellingen. Door het oprichting van een vereniging, kunnen we ook de essentiële licentie van de KNWU aanvragen. Een licentie stelt leden in staat om deel te nemen aan officiële wedstrijden, maar de vereniging mag dan ook zelf officiële wedstrijden organiseren. Dit, en ook het sociale aspect van een vereniging, heeft geleid tot oprichting van onze eigen vereniging.

HandbikeBattle

Elk jaar doet Adelante mee aan de HandbikeBattle onder de naam 'Adelante on Wheels'. Deze Battle is een sportieve wedstrijd tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveaus. Voor sommige een pure wedstrijd, voor anderen de sportieve en persoonlijke uitdaging van het jaar!

Alle deelnemende teams verblijven in hotel Weisseespitze aan de Kaunertalergletscherstraße in Feichten. De start van de wedstrijd is bij de tolpoort van de Kaunertalergletscherstraße op drie kilometer afstand van Feichten. De finish is twintig kilometer verderop bij de Ochsenalm op 2.150 meter hoogte. Een prachtige klim met hier en daar stevige stijgingspercentages tot wel 16%.

Adelante on Wheels is tevens de naam van het deelnemende team van Adelante. Adelante neemt al een aantal jaren deel aan deze adembenemende battle. Het team varieert per jaar, maar het zijn altijd revalidanten of oud-revalidanten van Adelante. Samen met hun buddy's, begeleiders en de zeer gedreven coaches bereiden de deelnemers zich voor op de grote dag.

Adelante Challenge

Elk jaar organiseert de Stichting Adelante Challenge weer een handbikewedstrijd. Een bijzonder uitdagende wedstrijd voor handbikers op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg). Tijdens deze handbikewedstrijd gaan de deelnemers, onder het motto ‘grenzen verleggen’ de strijd aan met en tegen elkaar. Lees meer en bekijk de Facebookpagina van de Adelante Challenge.

Handbikebaan

Handbiken in een veilige wieleromgeving. Het kan bij Adelante in Hoensbroek. De opening van deze unieke handbikebaan van Nederland was op 18 maart 2017. Adelante en Sunrise Medical (fabrikant van Quickie rolstoelen) gaan zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen. De handbikebaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gemeente Voerendaal.

Logo Prov Limburg Gesubsidieerd Door (kleur)