Sport en beweging met een beperking

Heeft u een beperking en wilt u graag sporten en bewegen, maar dan in een veilige omgeving samen met lotgenoten? Of heeft u vanwege uw beperkingen professionele begeleiding nodig bij sport- en beweegactiviteiten? Ook dan kunt u prima terecht bij Adelante Sport & Bewegen. Bij Adelante sport u in een veilige omgeving onder professionele begeleiding.

Divers programma

Deze speciale bewegingsactiviteiten richten zich op volwassenen die, vanwege hun beperking, extra begeleiding nodig hebben bij het bewegen. In onze programma’s voor sporten met een beperking werkt u onder professionele begeleiding aan uw conditie. Hierdoor bent u op een gezonde manier aan het bewegen: veilig en verantwoord. Ook dragen onze bewegingsactiviteiten bij aan het leren omgaan met uw klachten in het dagelijks leven.

Zonder verwijzing

Zowel overdag als in de avonduren draaien er diverse beweeggroepen voor mensen met een beperking. Voor deze groepen is het mogelijk om eerst een gratis proefles te volgen. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist deelnemen aan sporten voor volwassenen met een beperking. De zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor deelname niet.

Programma's voor mensen met een beperking

 • Beweeggroep pijn
  Onder begeleiding sporten en bewegen, grenzen verkennen en verleggen en werken aan uw mobiliteit, stabiliteit, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen.
 • Beweeggroep cardio
  Onder begeleiding voert u oefeningen uit die gericht zijn op het verbeteren en behouden van dagelijkse activiteiten. Er zijn twee niveaus.
 • Beweeggroep oncologie
  Middels lichaamsbeweging kunnen lotgenoten bij Adelante werken aan hun conditie en spierkracht.
 • Watergroep voor complexe problematiek
  Bewegen in water voor mensen die niet in de reguliere groepen terecht kunnen.

Lees meer over de inhoud, dagen, tijden, kosten, criteria en aanmelden in ons Sportboekje.