Header handbikebaan

Adelante handbikebaan

Handbiken in een veilige wieleromgeving. Het kan bij Adelante in Hoensbroek. De opening van deze unieke handbikebaan van Nederland was op 18 maart 2017. Adelante en Sunrise Medical (fabrikant van Quickie rolstoelen) gaan zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen.

De unieke baan van ruim 1,5 kilometer gaat integraal onderdeel uitmaken van een veilige sport- en zorgomgeving bij Adelante in Hoensbroek. De handbikebaan is primair bedoeld voor paracycling, maar kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden zoals fietsen, wandelen, skaten en nordic walking. Adelante wil mensen met en zonder beperking aanzetten tot een actieve en gezonde levensstijl. De splinternieuwe handbikebaan is daar een mooi voorbeeld van.

Plantekeningtrimparcours adelante heerlen

Voor elk niveau

De nieuwe wielerbaan biedt uitgebreide faciliteiten voor handbikers op elk niveau, van recreatieve sporter tot topatleet. Ook mensen die een handbike willen testen kunnen in Hoensbroek terecht. De handbikebaan is door iedereen te berijden. De bochten en hoogteverschillen op het parcours maken het een echte work out.

Samenwerking

Handbiken biedt ongekende voordelen voor mensen met een motorische beperking en helpt participatie bevorderen, daarvan zijn Adelante en Sunrise Medical overtuigd. En daarom hebben zij hun ervaring en expertise samengebracht in een uniek wielerbaanproject. Samen gaan Adelante en Sunrise Medical zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen. De handbikebaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gemeente Voerendaal.

Logo Prov Limburg Gesubsidieerd Door (kleur)

Ambassadeur

Mischa Hielkema, tophandbiker in de H3-klasse en lid van Team Sunrise, is ambassadeur van het project. “Dit is een geweldig initiatief. Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe handbiken je kan helpen fit te worden en het beste uit jezelf te halen. Die kans willen we zoveel mogelijk mensen bieden.”